Rockabilly Night '18

Helaas kunnen de oorspronkelijke voorziene The Jets niet aanwezig zijn op onze Rockabilly Night. Als vervangers voorzien we The Wise Guyz, de nieuwe sensatie in de rockabilly-scene!

Dit Oekraïnse trio heeft zich laten beïnvloeden door beste Amerikaanse muziekstromingen zoals country en western, jump blues en rockabilly. Opgericht in 1999 door frontman Chris Bird begonnen ze met neo-rockabilly en old-school psychobilly. In hun beginjaren wisselden ze nogal eens van muzikant en ontdekten ze uiteindelijk hun ware passie, namelijk authentieke rockabilly waarvoor ze in 2007 de basis legden. Een jaar later volgde hun debuutalbum 'Non-Stop Boogie' (2008) waarna elk jaar een nieuw album verscheen met bijna uitsluitend eigen werk. Dankzij 'Tasmanian Devils'

in 2010 kwam hun internationale carrière pas goed van de grond waardoor ze voet aan de grond kregen in Duitsland en spoedig volgden Polen en Spanje.

In België zijn ze nog één van de best bewaarde rockabilly-geheimen, maar dat staat op het punt om te veranderen (deze zomer staan ze onder meer op het gerenommeerde Sjock-Festival). Met drie in eigen beheer uitgebrachte albums en een hun vierde album via het platenlabel El Toro Records, zijn ze gereed om in de internationale muziekwereld te gaan maken. Aan hun vijfde album wordt momenteel gewerkt. Maar eerste passeren ze even exclusief in Overpelt op onze Rockabilly Night.

Tweede band is Walter Broes & The Mercenaries. Walter Broes was vijftien jaar lang de frontman van de Seatsniffers, de Belgische rootsrockambassadeurs in Europa. WB and the Mercenaries is de nieuwe band, dit keer een trio met Lieven Declercq (Internationals) op drums en Clark Kenis (Moonshine Reunion) op contrabas.

DJ Groovy Ghoulie draait net als de vorige jaren de beste rootsplaaatjes van achter zijn draaitafels.

Відмітитись у події на Facebook